Tuesday, November 13, 2007

Πάρτε πίσω, ΤΩΡΑ, το επικίνδυνο βιβλίο της βιολογίας


Πάρτε πίσω, τώρα, το επικίνδυνο βιβλίο της βιολογίας
19.10.07

«Κύριε Υπουργέ,

Απορούμε και αγανακτούμε, για τα όσα γράφονται και φωτογραφίζονται, στο βιβλίο της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου.

Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί, με τρόπο τόσο μονομερή και μεροληπτικό. Εάν συγγραφέας και χρηματοδότης του βιβλίου ήταν η Monsanto, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τις σκοπιμότητες και την αναγραφή της μισής αλήθειας. Δυστυχώς, όμως, αυτά αναγράφονται, σε ένα επίσημο βιβλίο, που χρηματοδοτείται, από τους φόρους των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών και σκοπεύει να «μορφώσει» τα παιδιά μας και να διαμορφώσει την άποψή τους και τη στάση ζωής τους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2007, είχαμε στείλει, πάλι, παρόμοια επιστολή διαμαρτυρίας, στην προκάτοχό σας, κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Κατανοούμε ότι μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, όμως, πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να μην αναλαμβάνει το Υπουργείο σας καμιά πρωτοβουλία, για το άκρως επικίνδυνο αυτό θέμα.

Απαιτούμε την άμεση αλλαγή της συγκεκριμένης σελίδας του βιβλίου και την καταχώρηση, σε αυτό και των υπολοίπων στοιχείων, σε σχέση με τους Γ.Τ.Ο. (περιβάλλον, μονοπώλια, πνευματικά δικαιώματα, «εκβιασμοί» χωρών του τρίτου κόσμου, πιθανά προβλήματα υγείας, διαφορετικές επιστημονικές απόψεις κ.λπ.).

Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ, στους Γ.Τ.Ο., γιατί:

Δε θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα.
Δε θέλουμε να γίνουμε θύματα ολιγοπωλίων και μονοπωλίων.
Δε θέλουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος».



Διαβάστε γι' αυτό το θέμα εδώ

Περισσότερα:

1 comment:

kwstask said...

Καλησπερα κι απο εδω Καλλιοπη.Δεν ηξερα οτι εχεις μπλογκ.Τωρα το ειδα στο σχολιο σου στο φορουμ.Ο kinwniawramiden ειμαι.Συνεχισε την καλη δουλεια.