Tuesday, September 30, 2008

Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά και απορρυπαντικά

Τα χημικά έχουν εισβάλλει στη ζωή μας. Ακόμη και το 1980 ήταν διαθέσιμα 500 φορές περισσότερα χημικά προϊόντα απ' όσα ήταν στη διάρκεια του 1940. Σήμερα, μια μέση οικογένεια χρησιμοποιεί 20-40 λίτρα ποικίλων χημικών καθαριστικών κάθε χρόνο. Αυτά τα προϊόντα, που αποτελούνται από επικίνδυνα συστατικά για την υγεία και το περιβάλλον καταλήγουν στο νερό, στον αέρα και στο έδαφος δηλητηριάζοντας αυτά καθώς και τα όντα που τα φιλοξενούν.

Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τις παλιές, καλές συμβουλές της γιαγιάς μας και να επιστρέψουμε σε μια εποχή που τα προϊόντα καθαρισμού ήταν πολύ πιο φυσικά: καθαριστικό πιάτων για κηλίδες λαδιού, γάλα και λεμόνι για κηλίδες μελανιού, χυμό λεμονιού για γυάλισμα χάλκινων αντικειμένων και πολλά άλλα. Ανακαλύψτε τα βιολογικά καθαριστικά ή αυτά με το οικολογικό σήμα της Ε.Ε. που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.

Δες και:

Σπίτι: non-toxic & well perfumed

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι: μπάνιο

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι: κουζίνα

Η καλή νοικοκυρά!

2 comments:

AndreasVr said...

Είναι απίστευτος ο αριθμός των διαφορετικών χημικών που χρησιμοποιούμε και μπαίνουν μέσα μας καθημερινά. Και δυστυχώς οι αρνητικές επιδράσεις στην υγεία είναι αρκετές:

http://earthsos.blogspot.com/2008/02/blog-post_14.html

kalliopi said...

Δυστυχώς ναι satel444. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό.

Ένας κατάλογος επίσης με χημικές ουσίες βρίσκεται εδώ

Και λίγα μαθήματα χημείας εδώ και εδώ.