Saturday, December 03, 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κυριακή 11/12 από τις 12-16:00μμ



Η Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας συντάγματος προσκαλεί όλες τις συλλογικότητες, καταλήψεις, αυτοοργανωμένους χώρους και κοινωνικά κέντρα όπως βοηθήσουν στην συλλογή ρούχων, παπουτσιών & σκεπασμάτων τα οποία θα διατεθούν σε άστεγους στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.

Οι άστεγοι για την χειμερινή περίοδο χρειάζονται κουβέρτες, υπνόσακους, γάντια, σκούφους, κάλτσες, παπούτσια, μάλλινες μπλούζες και μακριά παντελόνια. Τα ρούχα αφού συλλεχθούν θα δοθούν από τις συλλογικότητες απευθείας στην Ομάδα Υγείας ή μπορούν να τα προσκομίσουν την Κυριακή 11/12 από τις 12-16:00μμ στην Πλατεία Συντάγματος στον χώρο του σταθμού Α! Βοηθειών. 

Όπως γνωρίζουμε ο Δήμος Αθηναίων έχει εξαπολύσει ένα ιδιότυπο πογκρόμ εναντίων των άστεγων, εξαρτημένων και επισφαλών ανθρώπων με στόχο τον «ευρωπαϊκό» εξωραϊσμό της πόλης . Τα παγκάκια που αφαιρέθηκαν με στόχο την απομάκρυνση τους από την πλατεία Κλαθμώνος είναι ενδεικτική για την «ευγονική» πολιτική του Δημάρχου Αθηναίων.

Καλούμε όλους όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο να βοηθήσουν ώστε να δείξουμε έμπρακτα ότι κανείς δεν είναι μόνο τους. Να βοηθήσουμε τον άνθρωπο κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, δημιουργώντας ένα Κοινωνικό Σύστημα Υγείας & Πρόνοιας προς όφελος όλων.

Σε απάντηση στο ψεύτικο εορταστικό κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων, δηλώνουμε ότι όσο υπάρχουν άστεγοι, επισφαλείς & αόρατοι άνθρωποι, η Αθήνα ΔΕΝ μπορεί να γιορτάζει αμέριμνα. 

Κοινωνική Πρόνοια για όλους τώρα!

Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών Πλατείας Συντάγματος
1/12/2011

No comments: