Monday, August 07, 2006

Τροφή και Ενέργεια


"Η τροφή είναι ο πρώτος τρόπος για να αποκτήσει κανείς ενέργεια, είπε. Αλλά για να απορροφήσουμε εντελώς την ενέργεια από την τροφή, πρέπει να την εκτιμούμε, ε.. Να την απολαμβάνουμε. Η γεύση είναι η θύρα εισόδου. Πρέπει να εκτιμάς την γεύση. Αυτός είναι ο λόγος της προσευχής πριν το φαγητό. Δεν είναι μόνο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, είναι και για να μετατρέψουμε το φαγητό σε ιερή εμπειρία, ώστε η ενέργεια από την τροφή να μπει στο σώμα."

"Εκείνο που μου έλεγε, σκέφτηκα, ήταν πως πίσω από το απλό θρησκευτικό έθιμο έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας, βρισκόταν ο πραγματικός στόχος, που ήταν η απόδοση εκτίμησης στην τροφή, η οποία - εκτίμηση - είχε σαν αποτέλεσμα την υψηλότερη απορρόφηση ενέργειας από αυτό που τρώει κανείς."

"Αλλά η λήψη τροφής είναι το πρώτο βήμα, είπε. Όταν η προσωπική ενέργεια αυξηθεί μ' αυτόν τον τρόπο, γίνεσαι πιο ευαίσθητος στην ενέργεια όλων των πραγμάτων. Και τότε μαθαίνεις να παίρνεις αυτή την ενέργεια μέσα σου, χωρίς να χρειάζεται να τρως. .....
Όταν εκτιμάς την ομορφιά και την μοναδικότητα των πραγμάτων, εξήγησε, δέχεσαι ενέργεια. Όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο στο οποίο νιώθεις αγάπη, τότε μπορείς να στέλνεις αυτή την ενέργεια πίσω, απλώς και μόνο επειδή το θέλεις."



Απόσπασμα από το βιβλίο: Η Ουράνεια Προφητεία - James Redfield

No comments: