Tuesday, February 13, 2007

Η πασχαλίτσα !



Ποιο είναι αυτό το σκαθάρι που, κι αν του λείπει μπόι, το στομάχι του είναι μεγάλο; Μικροσκοπική, μόλις 5 – 8 χιλιοστά σε μήκος, αλλά απίστευτα λαίμαργη, η πασχαλίτσα καταβροχθίζει από 10 μέχρι 100 αφίδες ή 5 – 50 άλλα βλαβερά έντομα την ημέρα! Η πασχαλίτσα είναι ωφέλιμο έντομο. Χρησιμοποιείται μάλιστα ως «σύμμαχος» στη βιολογική καταπολέμηση των εντόμων που καταστρέφουν τις καλλιέργειες. Αντί να ραντίζουν τα φυτά με εντομοκτόνα, οι βιοκαλλιεργητές εκτρέφουν πασχαλίτσες, τις αμολάνε στο χωράφι και τις αφήνουν να χορτάσουν με … φυσιολογικό τρόπο. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η φύση έχει τη δική της σοφία και … τεχνολογία!

Πηγή: Οι φίλοι μας τα ζώα

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να προμηθευτείτε πασχαλίτσες θα βρείτε στο τηλέφωνο 6978181556 του γεωπόνου Μαρίνη Παντελή.

Δείτε και:

Με όπλο την πασχαλίτσα

Οίκο

Τα χρήσιμα έντομα

Πασχαλίτσα εναντίον μελίγκρας


3 comments:

peristeras said...

mipos mporoume na mathoume pou poulane pasxalistes stin ellada ???
epoikinwnisa me agglia gia tis pasalitses kai mou eipan oti den stelnoun toso makria logo apostashs kai xronou (mporei na min zisoun stin diadromi )

kalliopi said...

Έχει στο άρθρο της Καθημερινής "Με όπλο την πασχαλίτσα" (στο τέλος του post) σχετική αναφορά αλλά δεν έχει κάποιο τηλέφωνο κτλ., ίσως να μπορούσες από την εφημερίδα να βρεις πληροφορίες.

Anonymous said...

www.charantonis.gr