Saturday, April 21, 2007

Καθαρίστε τη Μεσόγειο


Το διάστημα 12 Μαΐου - 10 Ιουνίου 2007, καλούμε τους μαθητές, τους φορείς και τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, που συντονίζει κάθε χρόνο στην Ελλάδα το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Η εκστρατεία είναι τμήμα της παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 21 χώρες το διάστημα 25-27/5/2007, με συντονιστή την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente.

Στη διάρκεια της περυσινής εκστρατείας, 11000 εθελοντές από 226 φορείς και σχολεία καθάρισαν 163 παραλίες, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από το Ιόνιο μέχρι τη Χίο. Φέτος με τη δική σας συμμετοχή ευελπιστούμε να επεκταθεί η προσπάθεια σε ακόμα περισσότερες περιοχές.

Φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση:

  • Στην καταγραφή και ανακύκλωση των απορριμμάτων. Προτείνουμε σε κάθε περιοχή να γίνεται η διαλογή των διαφορετικών υλικών σε διαφορετικές σακούλες (π.χ. χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί), να καταγράφονται οι ποσότητες και τέλος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή να παραδίδονται στα τοπικά συστήματα ανακύκλωσης
  • Στην συζήτηση των θεμάτων που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος και τις επιπτώσεις στην παράκτια ζώνη (περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές).
Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" 2007

No comments: