Wednesday, July 04, 2007

Οι μισοί κλαίνε κι οι μισοί τρίβουν τα χέρια τους!


Κίνδυνος Διασυρμού για το άρθρο 24

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 26/1/2007

Στο «μικροσκόπιο» της Kομισιόν μπαίνει η κυβερνητική πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος (για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασικών εκτάσεων) ύστερα από σχετική παρέμβαση των πράσινων ευρωβουλευτών, που καταγγέλλουν ότι η Eλλάδα είναι η μόνη χώρα που αναθεωρεί το Σύνταγμά της για να μειώσει την ήδη παρεχόμενη περιβαλλοντική προστασία (!) χαρακτηρίζοντας την εικόνα αυτή «προσβολή για κάθε Eυρωπαίο!»...

Mε την παρέμβαση που έγινε με ερώτηση του Eυρωπαϊκού Πράσινου Kόμματος διά του Σουηδού ευρωβουλευτή C. Schlyter, καλείται η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή να παρακολουθήσει την πορεία της συνταγματικής αναθεώρησης και να αποφανθεί κατά πόσο η ελληνική συρρίκνωση της περιβαλλοντικής προστασίας συμβαδίζει ή όχι με τις υποχρεώσεις των κρατών - μελών της E.E. απέναντι στο περιβάλλον, σύμφωνα με τη Συνθήκη ίδρυσης της Eυρωπαϊκής Kοινότητας. Eτσι ανοίγεται ένα νέο πεδίο διεθνούς διασυρμού και ευρωκαταδίκης της χώρας, αφού για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση αφαιρεί 35 - 50 εκατ. στρεμμάτων (δηλαδή περίπου το 1/4 της χώρας) από τη δασική προστασία, επιτρέποντας την οικοπεδοποίηση και «τσιμεντοποίησή» τους.

Προσβολή

«H εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας που επιχειρεί να απαλλαγεί από τις συνταγματικές της δεσμεύσεις προς το περιβάλλον, αποτελεί προσβολή για κάθε Eυρωπαίο», δήλωσε ο Σουηδός ευρωβουλευτής (που εκπροσωπεί όλα τα πράσινα κόμματα στο Eυρωκοινοβούλιο) εκφράζοντας την υποστήριξή του στον αγώνα των Eλλήνων πράσινων και της ελληνικής κοινωνίας για τη συνταγματική προστασία του περιβάλλοντος.

Στην παρέμβαση προς την Kομισιόν τονίζεται επίσης ότι ενώ ο πρώην πρόεδρός της Zακ Σαντέρ είχε επαινέσει τη νομολογία του E τμήματος του Συμβουλίου της Eπικρατείας από εποχής M. Δεκλερή ως «πολύτιμο εργαλείο που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα», εντούτοις στην Eλλάδα ισχυροί πολιτικοί παράγοντες τη χαρακτηρίζουν ακραία και ενοχλητική, πιστεύοντας ότι περιορίζει τη νομοθετική εξουσία τους. Kαι γι αυτό προωθούν την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου για να περιορίσει τον έλεγχο του ΣτE, ελπίζοντας ότι θα είναι λιγότερο ενοχλητικό... Mάλιστα ερωτάται η Kομισιόν εάν έχουν αναιρεθεί οι εγκωμιαστικές αξιολογήσεις του Z. Σαντέρ για τη νομολογία του ΣτE.



Μελέτες προστασίας και διαχείρισης Δασών

Λόγω της συνεχούς εγκατάλειψης των Δασών και Δασικών εκτάσεων της χώρας και της μη σύνταξης μελετών διαχείρισης και προστασίας των Δημόσιων δασικών συμπλεγμάτων, η Π.Ε.Δ.Ε.Ε. απέστειλε έγγραφο ενημέρωσης προς τον Υπουργό Γεωργίας. Επίσης ξεκινά εντατικές προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης μέσω της γνωστοποίησης του προβλήματος στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, (είναι κοινό μυστικό άλλωστε σε όλους τους Δασολόγους) τα περισσότερα Δημόσια Δασικά Συμπλέγματα της χώρας, σε ποσοστό που ίσως υπερβαίνει το 70% του συνόλου, στερείται Μελετών Προστασίας και Διαχείρισης. Η έλλειψη αυτή, θέτει αφενός σε άμεσο κίνδυνο τα Δασικά Οικοσυστήματα και αφετέρου, στερεί περιστασιακά την εργασία εκατοντάδων χιλιάδων ίσως δασεργατών και βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την ορεινή οικονομία της χώρας.
Ο κίνδυνος που προκύπτει από την έλλειψη των μελετών αυτών, συνίσταται στα εξής:

Α) Ο πρώτος και κύριος λόγος, είναι η απουσία ολοκληρωμένης μελέτης των δασικών οικοσυστημάτων και αντιμετώπισης των κινδύνων που ελλοχεύουν εξ αιτίας των αστάθμητων και αναμενόμενων ή μη παραγόντων, της μη υλοποίησης των απαραίτητων δασοκομικών χειρισμών, των παντελούς έλλειψης στόχων και προγραμματισμού, δηλαδή με δυο λόγια αφήνονται τα δάση στο έλεος της τύχης, με σχεδόν βέβαιη την καταστροφή τους.

Β) Ο δεύτερος λόγος συνίσταται στο γεγονός ότι οι περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες, για να καλύψουν διάφορες υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο ή τις πιέσεις των συνεταιρισμών υλοτόμων της περιοχής, προβαίνουν στην επαναλαμβανόμενη και μη σύννομη σύνταξη Πινάκων Υλοτομίας, απλώς και μόνον για να εξασφαλίσουν εργασία και προσόδους στους συνεταιρισμούς αυτούς. Οι Πίνακες Υλοτομίας καλύπτουν μόνον τον τομέα της ξυλοπαραγωγής,, δηλαδή δεν διαχειρίζονται τα δασικά συμπλέγματα και δεν θέτουν στόχους και υλοποίηση των πολλαπλών σκοπών που απορρέουν από την ενδεδειγμένη και ορθολογική διαχείριση.
Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα του προβλήματος:
Α) Στον Νομό Δράμας, όπου βρίσκονται τα παραγωγικότερα Δημόσια Δασικά Συμπλέγματα της Χώρας, δεν υφίστανται μελέτες Προστασίας και Διαχείρισης ή λήγουν το 2008 για κανένα από αυτά. Πιο χαρακτηριστικό είναι το δάσος του «Καρά Ντερέ» αλλά ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην περιοχή των συνόρων, ευρίσκονται τρεις περιοχές Natura 2000, η Ροδόπη (Σημύδα GR 1140002), η Ελατιά (GR 1140003) και το Παρθένο Δάσος Κεντρικής Ροδόπης (GR 1140001).

B) Το Δημόσιο Δασικό Σύμπλεγμα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στο οποίο δεν εφαρμόστηκε διαχείριση (η οποία σημειωτέον είναι πολλαπλών σκοπών στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα) από το έτος 1992 και η έλλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την γνωστή καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου έτους.

Γ) Το Δημόσιο Δασικό Σύμπλεγμα της Σιθωνίας Χαλκιδικής, το οποίο «διαχειρίζεται» με διαδοχικούς πίνακες υλοτομίας και φέτος είναι ο 8ος ή ο 9ος στη σειρά, πράγμα πλήρως αντιεπιστημονικό, παράνομο και λίαν επικίνδυνο, λόγω του βεβαρυμένου ιστορικού πυρκαγιών της χερσονήσου.

Δ) Το Δάσος του Σειχ Σου στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν εκπονήθηκε διαχειριστική μελέτη μετά την πυρκαγιά του 1997 κλπ. κλπ

Σύμφωνα με τον νόμο και την επιστήμη, η Εκπόνηση Μελετών Προστασίας και Διαχείρισης, είναι υποχρεωτική. Επειδή αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, και επειδή προφανώς προκύπτουν ευθύνες όσων είχαν την επιμέλεια του ζητήματος αυτού κατ το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, πρέπει άμεσα και με κάθε τρόπο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να εξασφαλίσει την σύνταξη των μελετών αυτών, είτε από την Δασική Υπηρεσία είτε με προκηρύξεις σε ιδιωτικά γραφεία Δασολόγων Μελετητών, δεδομένου ότι η έλλειψη προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών, είναι απαγορευτική για την σύνταξη των μελετών. Το ζήτημα δεν σηκώνει καθυστέρηση, και οι μελέτες πρέπει να συνταχτούν από την Δασική Υπηρεσία ή να προκηρυχθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Παραθέτουμε όσους σχετικούς νόμους και νομολογία συγκεντρώσαμε, για την υποχρεωτική Διαχείριση των Δημοσίων Δασών.
1. Π.Δ. 19-11-1928 (ΦΕΚ 252 Α/30-11-1928) «Περί διαχειρίσεως δασών, …κλπ». Στο άρθρο 3 αναφέρεται: «Η ρύθμισης της διαχειρίσεως των δασών καθόλου, δημοσίων ή ιδιωτικών, ενεργείται δια διαχειριστικών σχεδίων τακτικών ή προσωρινών»
2. Π.Δ. 19-11-1928 (ΦΕΚ 252 Α/30-11-1928) άρθρο 11: «Διαρκούσης της περιόδου εφαρμογής των διαχειριστικών σχεδίων και των μελετών εν γένει περί προσωρινής διαχειρίσεως δασών, ουδεμία τροποποίησις, συμπλήρωσις ή αναθεώρησις αυτών επιτρέπεται, εκτός εάν επήλθεν ουσιώδης μεταβολή εις τα όρια της ιδιοκτησίας ή αν απρόβλεπτα και εξαιρετικά γεγονότα … κατέστησαν αναπόφευκτον την αναθεώρησιν της διαχειρίσεως του δάσους…
3. Π.Δ. 19-11-1928 (ΦΕΚ 252 Α/30-11-1928) άρθρο 12: «Η Διεύθυνσις Δασών έχει την υποχρέωσιν να επαγρυπνεί όπως προ της λήξεως της περιόδου εφαρμογής των διαχειριστικών σχεδίων και μελετών εν γένει, διενεργείται αναθεώρησις αυτών και καταρτίζεται νέα διαχειριστική μελέτη δια την επομένην διαχειριστικήν περίοδον»
4. ΝΔ 86/1969 «Δασικός Κώδιξ». Στο άρθρο 63 παρ 1: Η διαχείρισις των δημοσίων ή μη δασών, οργανώνουσα την δασοπονίαν προς πληρεστέραν επίτευξιν των υπό τοιαύτης επιδιωκομένων σκοπών και ιδία προς εξασφάλισιν της διατηρήσεως και συντηρήσεως των δασών και εγγύησιν διενεκούς απολήψεως καρπώσεων, ενεργείται επί τη βάσει: α) Δασοπονικών ή δασικών διαχειριστικών σχεδίων μονίμων ή προσωρινών, β) Δασοπονικών ή δασικών διαχειριστικών εκθέσεων, γ) Πινάκων υλοτομίας δ) ….
5. ΝΔ 86/1969 «Δασικός Κώδιξ». Στο άρθρο 64 παρ 1: Τα δασοπονικά σχέδια και αι εκθέσεις εγκρίνονται, αναθεωρούνται ή τροποποιούνται υπό του Υπουργού Γεωργίας … και ισχύουν, τα μεν μόνιμα δασοπονικά σχέδια δια περίοδον δέκα ετών, τα δε προσωρινά τοιαύτα και αι εκθέσεις δια περίοδον πέντε έως δέκα ετών
6. ΝΔ 86/1969 «Δασικός Κώδιξ». Στο άρθρο 64 παρ 2: Τα μόνιμα δασοπονικά σχέδια, δύνανται να αναθεωρηθούν ή τροποποιηθούν εντός του χρόνου ισχύος αυτών, μόνον εάν έλαβον χώραν εξαιρετικά και απρόβλεπτα γεγονότα (θεομηνίαι, πυρκαγιά και αποξήρανσις …..
7. Αι εκθέσεις διαχειρίσεως δασών δεν δύνανται να περιλαμβάνουν όρους σκοπούντας ουχί εις την διατήρησιν και συντήρησιν του δάσους αλλ΄ αντιθέτως εις την αλλοίωσιν της μορφής του, ως καθορίζεται εν άρθρω 45 παρ 1 ΔΚ (Ν 4173/29) Όρος τεθείς εν εκθέσει προς εξυπηρέτησιν μελλοντικού σκοπού αποβλέποντος εις δενδροκομικήν καλλιέργειαν και την δημιουργίαν δενδρώνος εξ ημέρων δένδρων, άγει εις αλλοίωσιν της μορφής του δάσους, δι ο και είναι παράνομος και ακυρωτέος (ΣτΕ Ολ. 964/1959, Νο Β. 8. 1233)
8. Η διαχειριστική έκθεσις τυγχάνει εκτελεστή διοικητική πράξις (ΣτΕ 2144/1966 Νο Β. 15. 261
9. Η Υπουργική πράξις η εγκρίνουσα διαχειριστικήν έκθεσιν δάσους δημοσίου ή ιδιωτικού, σκοπούσα την ικανοποίησιν κοινωνικών αναγκών και την εν ονόματι του Δημοσίου Συμφέροντος ανάπτυξιν της δασικής οικονομίας, ουχί μόνον την ικανοποίησιν του ιδιοκτήτου δάσους, είναι πράξις δημοσίας εξουσίας. Δοθέντος δε ότι η έλλειψις τοιαύτης εκθέσεως επάγει αδυναμίαν εκμεταλλεύσεως, έπεται ότι η πράξις αυτή και εις δημόσιον δάσος αφορώσα, είναι πράξις εκτελεστή.
10. Η τροποποίηση των προσωρινών διαχειριστικών εκθέσεων δεν είναι απεριόριστα επιτρεπτή κατά την ανεξέλεγκτη διακριτική εξουσία της διοίκησης. Αντίθετα τίθεται ο κανόνας του ανεπίτρεπτου της τροποποίησης που επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση δι ορισμένους λόγους (Α.Π. 1616/1981, Ε.Ε.Ν. 49. 861)
11. Στο άρθρο 70 του Ν 3208/2003, παρ 1, αναφέρεται: «Η διαχείριση των προστατευτικών δασών και δασικών εκτάσεων των περιπτώσεων α’ έως δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 69 γίνεται κατά τρόπο που αποκλείει την υποβάθμιση της βλάστησης και τη διάβρωση των εδαφών. Στις παραπάνω εκτάσεις η δασοπονική διαχείριση αποβλέπει στην εγκατάσταση και λειτουργία υδρονομικού δάσους, που συγκροτείται από κατάλληλα δασοπονικά είδη, κατά προτίμηση αειθαλή και λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα για τη διατήρηση και βελτίωση της βλάστησής τους»

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι σας πείσαμε με τα επιχειρήματα που παραθέτουμε για την αναγκαιότητα σύνταξης των Μελετών Προστασίας και Διαχείρισης των Δημοσίων δασικών Συμπλεγμάτων της Χώρας. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα ή ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα δεν χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις, δεν είναι δυνατόν να σταματήσει την διαχείριση και την προστασία των δασών. Για να μην είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι για την καταστροφή των δασών, παρακαλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την διαχείριση των Δημοσίων Δασών.

Άλλωστε έχει δημιουργηθεί και Ειδικός Φορέας Δασών, ο οποίος μπορεί οικονομικά να καλύψει τις δαπάνες σύνταξης των μελετών αυτών, εφόσον τα χρήματα που συγκεντρώνονται στο ταμείο αυτό δεν χρησιμοποιούνται για άλλους άσχετους σκοπούς.

Πηγή: Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών



Διαβάστε:

Έργα και ημέρες της ΔΕΗ στα δάση


"Είδα το έγκλημα"

Αγοράζουμε αεροπλάνα αντί να κάνουμε πρόληψη

Δεν χρειάζεται αναδάσωση

Φυσική Διαδοχή

4 comments:

Anonymous said...

"Eτσι ανοίγεται ένα νέο πεδίο διεθνούς διασυρμού και ευρωκαταδίκης της χώρας, αφού για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση αφαιρεί 35 - 50 εκατ. στρεμμάτων (δηλαδή περίπου το 1/4 της χώρας) από τη δασική προστασία, επιτρέποντας την οικοπεδοποίηση και «τσιμεντοποίησή» τους."

Να λέμε και πάλι καλά που υπάρχουν, πλέον, και κάποιοι να μας κάνουν ρόμπα...

Ακου το 1/4!

Και μετά βγαίνουν τα ζώα και κραυγάζουν πως "η προστασία του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη" και πως "δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις"!

Οχι τίποτα άλλο, τρέχουμε κι εμείς τα υπόλοιπα ζώα και τους ψηφίζουμε μη χάσουμε το μη χείρων(χοίρων)!
Για τα γουρούνια!

Τελικά καλά το είπε ένας φίλος στου Γάτου. Μόνο οι αναρχικοί βάζουν φωτιές εκεί που πρέπει. Δυστυχώς όχι όσες χρειάζονται.

Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ενωση να μας τσακίσει στα πρόστιμα και στις κυρώσεις για να μείνουν με τη γλύκα τα καθοίκια!

kalliopi said...

Ήδη πληρώνουμε πρόστιμα για διάφορα ζητήματα, γενικώς στα θέματα του περιβάλλοντος είμαστε στις τελευταίες χώρες της Ε.Ε.

Όσο για την γλύκα, μην το λες, αυτά τα λεφτά απ' τις τσεπούλες μας πηγαίνουν, όχι απ' τις δικές τους..

ange-ta said...

Καλημέρα,
πήρα το παρακάτω μήνυμα με μέιλ.
Το έστειλα σε όλους όσυς έχω στον κατάλογό μου, το γράφω και εδώ

KYΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ - 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ. ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ-
ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εγώ θα είμαι εκεί!

Void Network said...

Κενό Δίκτυο
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.blogspot.com

Η συμμετοχή μας στην διαδήλωση έξω από την Βουλή στις 8 Ιουλίου στις
8.00 το βράδυ ενάντια στον εμπρησμό της Πάρνηθας που καλούν οι
ευαίσθητοι πολίτες της Αθήνας δεν τρέφει αυταπάτες. Στεκόμαστε δίπλα
σε όλους τους ρομαντικούς οικολόγους, διαδηλώνουμε μαζί τους αλλά δεν
μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες με αυτούς…..Δεν αιτούμαστε τίποτα από την
εξουσία…Δεν ελπίζουμε σε καμία αναδάσωση της Πάρνηθας…Δεν επιθυμούμε
έναν ευαίσθητο, ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο
διακυβέρνησης της ζωής μας…Δεν ονειρευόμαστε την στιγμή που οι
κυβερνήτες μας θα καταλάβουν τα αυτονόητα και θα κυβερνήσουν σωστά και
τίμια αυτή τη χώρα…
Γνωρίζουμε ότι
ο πλανήτης Γη δεν πεθαίνει…Ο Πλανήτης Γη δολοφονείται
και αυτοί που τον σκοτώνουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις…
Το να στέκεσαι με τα χέρια απλωμένα και τα μάτια δακρυσμένα απέναντι
σε αυτούς τους ανθρώπους ίσως είναι συμμετοχή στην δολοφονία της Γης
και όχι αγώνας για την σωτηρία της…Στην διαδήλωση για την Πάρνηθα
(όπως και σε όλες τις άλλες διαδηλώσεις) θα έπρεπε να κατεβαίνουμε
στον δρόμο με τις γροθιές μας σφιγμένες και τα μάτια γεμάτα οργή για
τους κυβερνήτες και τους πλούσιους αυτού του κόσμου…
Το πραξικόπημα της ελιτιστικής δημοκρατίας, ο εκβιασμός της εργασίας,
τα χονδροειδή στερεότυπα, η δουλική απάθεια απέναντι στο κράτος και
τους μηχανισμούς της οικονομίας, η εκμετάλλευση κάθε ανάγκης και κάθε
επιθυμίας και η αδηφαγία της εξουσίας για έλεγχο και γρήγορο
πλουτισμό θα έπρεπε να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο
αναδάσωση ή προστασία της φύσης δεν θα συμβεί αλλά δεν θα μείνει ούτε
μια πτυχή της ζωής μας υγιείς όσο συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε της
κυρίαρχη κουλτούρα και τον πολιτισμό της ασημαντότητας που την
συνοδεύει.
Το ζήτημα δεν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αιχμαλωσίας μας
στην σημερινή κοινωνία…Δεν λυπούμαστε για τα δέντρα, λυπούμαστε για
την ζωή μας που χάθηκε όταν τα δέντρα χάθηκαν μαζί της…Δεν λυπούμαστε
για το δάσος που κάηκε, λυπούμαστε για την ζωή μας που κάηκε μαζί με
το δάσος…Δεν είναι άλλη η μοίρα μας από την μοίρα του δάσους…Αυτοί που
έκαψαν το δάσος για χάρη του πλουτισμού και της ανάπτυξης και αυτοί
που προστάτευσαν τα συμφέροντα των εμπρηστών, των καταπατητών και των
κατασκευαστικών εταιριών για έναν αιώνα είναι αυτοί που πυρπόλησαν και
την ζωή μας φυλακίζοντας μας στις σύγχρονες νεκροπόλεις της
απομόνωσης, της τηλεδημοκρατίας, του τραπεζικού δανεισμού, της
αστυνομοκρατίας και της αποβλακωμένης κατανάλωσης.
Αυτοί που σκότωσαν τα ποτάμια και έκαναν θάνατο το φως του Ήλιου
σύντομα θα ζητήσουν την ψήφο μας για να συνεχίσουν το έργο τους…Πρέπει
να βρούμε μέσα μας και μέσα στις σχέσεις μας την δύναμη να διακόψουμε
την ανάπτυξη του άρρωστου αυτού κόσμου.
Πρέπει να καταστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να επιτεθούμε σε
κάθε καταναγκασμό και εκμετάλλευση, να αρνηθούμε τον υποβιβασμό της
ζωής σε μίζερη επιβίωση.
Αυτή είναι μια αφετηρία για να μιλήσουμε για την οικολογική ευαισθησία
και πως αυτή συναντιέται με την ανατροπή και την εξέγερση. Δεν
μπορούμε να στεκόμαστε σαν ζητιάνοι μπροστά στους βασανιστές και τους
δολοφόνους της Γης δίχως να πολεμάμε τις εξουσίες που δημιούργησαν
όλες αυτές τις καταστάσεις.
Θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάμε για τον αγώνα σωτηρίας της
Γης, αν ταυτόχρονα δεν επιτεθόμασταν σε ό,τι ευθύνεται για την
καταστροφή της.
Θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους.

Κενό Δίκτυο
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.blogspot.com