Monday, April 03, 2006
Ξηροί καρποί
Οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα είναι στην κορυφή της αξιολόγησης. Τα αμύγδαλα περιέχουν 18% πρωτεΐνη και χρησιμοποιούνται για την ίαση από νευρικές και διατροφικές ανωμαλίες. Περιέχουν το θρεπτικό συστατικό phytosterol, το οποίο βοηθάει στον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο. Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στην μείωση της χοληστερίνης. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ενέργεια. Συνιστώνται ιδιαίτερα σε άτομα που δεν τρώνε κρέας. Είναι ωφελιμότεροι στην πλήρη μορφή τους, αντί των λευκών και καθαρισμένων ποικιλιών. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε: ίνες, φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο, σελήνιο, βιταμίνες, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, άλατα, φολικό οξύ, φώσφορο, βιοτίνη, νιοκίνη. Αποτελούν ασπίδα για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment