Thursday, June 08, 2006

Η ανοσία


Η πραγματική ανοσία είναι ζήτημα υγείας που είναι αποτέλεσμα του καθαρού αίματος και της κανονικής λειτουργίας των οργάνων. Δηλαδή, όταν το αίμα ρέει ελεύθερα στα κανάλια του - τις αρτηρίες και τις φλέβες - και τα όργανα του σώματος δεν ερεθίζονται και δεν διεγείρονται, ο οργανισμός γερά οχυρωμένος κατά πάσης προσβολής έχει ανοσία. Ένα τέτοιο σώμα δεν κρυολογεί από την επιρροή του κρύου αέρα, ούτε το ενοχλούν τα ρεύματα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας σε κίνηση. Δεν του εκδηλώνεται καμμιά από τις λεγόμενες επιδημικές ασθένειες κι ούτε προσβάλλεται από τις δήθεν μεταδοτικές παθήσεις.

Σ'ένα Πανεπιστήμιο της Αμερικής, ύστερα από μια υγιεινή διατροφή ενός παιδιού με φυσική τροφή, καθαρόν αέρα, καθημερινά ηλιόλουτρα και τακτική γυμναστική, διαρκείας 6 μηνών, εμβολίασαν το μικρό με τύφο, αλλά το σώμα του έμεινε απρόσβλητο. Το παιδί δεν αρρώστησε παρά μόνο στο μέρος που έγινε η επέμβαση σχηματίστηκε κάτι σαν σπυράκι. Ο οργανισμός από εκεί απέρριψε έξω το μόλυσμα που είχε εισαχθεί. Το σπυράκι αυτό εξαφανίσθηκε σε 5 ημέρες. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο δοκιμάσανε θανατηφόρα εμβόλια και σε δύο γίδια. Η μία κατσίκα ήταν ήμερη και η άλλη άγρια. Το σώμα της αγριόγιδας δεν μολύνθηκε, ενώ η άλλη, που βέβαια σαν ήμερη βρισκότανε σε πολύ κατώτερη υγιεινή κατάσταση, αρρώστησε και ψόφησε εντός δύο ημερών.

Η νηστεία των Ινδιάνων

Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ο χορός των φιδιών που γίνεται από τους Ινδιάνους της Δακότας κάθε φθινόπωρο για να παρακαλέσουν τους θεούς των υδάτων να βρέξει. Οι χορευτές σε μια καλοφραγμένη μάνδρα χοροπηδούν ανάμεσα από πολλά φαρμακερά φίδια, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κροταλίες, και ύστερα από δύο ώρες που διαρκεί ο χορός τους και κατά τις οποίες διασκεδάζουν πλήθη θεατών, οι χορευτές φέρουν πολλές πληγές στο σώμα τους από τα δαγκώματα των φιδιών. Όμως δεν παθαίνουν τίποτα. Το φαρμάκι των φιδιών δεν τους φονεύει. Γιατί; Την απάντηση μας την δίδει ένας αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής: "Παρακολουθώ 15 χρόνια τώρα τους χορούς τους και δεν είδα ούτε άκουσα να πάθει ποτέ τίποτε κανένας από τα δαγκώματα των δηλητηριωδών φιδιών. Αυτοί οι χορευτές έχουν σώμα απρόσβλητο από το δηλητήριο. Κάθε φορά που πρόκειται να χορέψουν με τα φίδια, προετοιμάζουν τον οργανισμό τους με μιά δεκαπενθήμερη νηστεία που καθαρίζει το αίμα τους."
Νά το μεγάλο μυστικό. Το καθαρό αίμα καθιστά τον οργανισμό τόσο ισχυρό που ούτε το δηλητήριο δεν μπορεί να το καταβάλει. Η νηστεία ανανεώνει κυριολεκτικά το αίμα. Έχει παρατηρηθεί πως σε περιπτώσεις αναιμίας τα ερυθρά αιμοσφαίρια και η αιμογλομπίνη διπλασιάζονται, ενώ τουναντίον τα λευκά αιμοσφαίρια λιγοστεύουν στα μισά περίπου. Η νηστεία αυξάνει την σωματική ανθεκτικότητα κατά πάσης προσβολής. Σταθεροποιεί και δυναμώνει τα νεύρα, και δίδει ευκαιρία σ'όλα τα κύτταρα να ξαναποκτήσουν την ελαστικότητα και την ακμή τους που παρουσιάζουν τον άνθρωπο πολύ νεώτερο απ'ό,τι είναι πραγματικά και τον διατηρεί υγιή επ'αόριστον. Αμέτρητοι είναι εκείνοι που έχουν σωθεί με την νηστεία που ωφελεί σ'όλες τις περιπτώσεις της αρρώστειας και ποτέ δεν βλάπτει. Κι αν πολύ σπανίως σημειώνεται θάνατος κατά την νηστεία, είναι όμως αναμφισβήτητο ότι η νηστεία που παρατείνει πολλές φορές και την ζωή του ετοιμοθάνατου ακόμη, δεν είναι η αιτία του θανάτου. Μπορεί να προέλθει ο θάνατος κατά την νηστεία, αλλά όχι απ΄αυτήν. Η σωματική ως και η πνευματική υπερκόπωσις επιδρούν πολύ κακά, επικίνδυνα στον νηστεύοντα. Όταν κανείς νηστεύει για να μην γίνουν τυχόν σφάλματα, χρειάζεται ν'αποφεύγει κάθε ενόχληση και η νηστεία να είναι ολιγοήμερη όταν δεν επιβλέπεται υπό ειδικού.

Ο ευεργετικός ρόλος της αρρώστειας

Εκτός της νηστείας που καθαρίζει το αίμα και καθιστά το σώμα απρόσβλητο στην μόλυνση, υπάρχει και μία άλλη ενέργεια που εδραιώνει επίσης ανοσία στον οργανισμό. Κι αυτή είναι η αρρώστεια η ίδια που στην πραγματικότητα είναι η φυσιολογική λειτουργία που αναπτύσσεται από τον οργανισμό για να απομακρύνει τις τοξίνες. Ένας που έχει αρρωστήσει από ευλογιά π.χ., αποκτά ανοσία για πολύ καιρό αν όχι για όλη του την ζωή. Τούτο φανερώνει πως η ασθένεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ενέργεια αυτοκαθαρισμού. Aλλά ο γνωστικός άνθρωπος δεν περιμένει ν'αποκτήσει ανοσία απαλλασσόμενος από τις τοξίνες με την αρρώστεια, που όσο ευεργετική κι αν είναι, είναι όμως πάντα ενοχλητική και πολλές φορές ανυπόφορη παρά διατηρεί το σώμα του ελεύθερο από τα επιβλαβή στοιχεία με την υγιεινή τακτική. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν ευτυχισμένοι χωρίς ν'ασθενούν γιατί γνωρίζουν το μυστικό που πρέπει να υιοθετηθεί απ'όλον τον κόσμο: συχνές νηστείες και φυσική τροφή που είναι τα κυριότερα στοιχεία της διαρκούς νεότητος.

ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ

Από την προϊστορική εποχή, ο άνθρωπος εσχημάτισε την αντίληψη πως η αρρώστεια είναι εχθρός, καταστροφεύς της ζωής, αντιζωϊκή οντότης που βρίσκεται σε πόλεμο με την φύση. Πριν, επί πολλούς αιώνες, ενομίζετο ότι τα συμπτώματα της ασθενείας προήρχοντο από την ενέργεια των θυμωμένων θεών ή των κακών πνευμάτων που άφηναν να ξεσπάσει η οργή τους πάνω στο κεφάλι του ανθρώπου. Τέτοιες περίπου αντιλήψεις επικρατούσαν ως τις αρχές του περασμένου αιώνα, οπότε γεννήθηκε η θεωρία των μικροβίων, που ευτυχώς, ως φαίνεται δεν θα δοξάζεται για πολύ καιρό ακόμη, γιατί άρχισε κι αυτή να χάνει έδαφος στο πεδίο της επιστήμης. Πολλοί διάσημοι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί ότι η θεωρία αυτή είναι σφαλερή, που διδάσκει ότι η αρρώστεια δεν είναι μία, αλλά πολλές και διάφορες και οι οποίες οφείλονται σε διάφορα νοσογόνα δήθεν μικρόβια. Η θεωρία αυτή που δεν πιστεύει στο ενιαίο των νόσων λέγει, πως κάθε αρρώστεια προκαλείται από ορισμένο είδος μικροβίων που είναι ανάγκη να καταπολεμηθεί και καταστραφεί για ν'αποκατασταθεί η υγεία.

Προλήψεις και μικροβιοφοβία

Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως τα μικρόβια προξενούν την αρρώστεια, αδιαθετούν πολλές φορές από τον φόβο και τον τρόμο των μικροβίων κι όχι από αυτά τα ίδια, που όχι μόνο είναι αθώα και αβλαβή, αλλά τουναντίον ωφελιμώτατα γιατί αυτά, υπό τον έλεγχο του αμετάβλητου και σταθερού φυσικού νόμου, εξυπηρετούν τον νόμο της μεταβολής. Χωρίς τα μικρόβια δεν θα εγίνετο η αναβολή και η καταβολή της ύλης. Σχεδόν δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί ζωή.

Τα μικρόβια για να εμφανισθούν και αναπτυχθούν πρέπει πρώτα να υπάρχει γι'αυτά ευνοϊκό έδαφος. Δηλαδή πρέπει ο άνθρωπος να ζει με συνθήκες που να προκαλούν στο σώμα του ορισμένες μεταβολές κι επομένως να γίνει περιβάλλον κατάλληλο για να δράσουν τα μικρόβια. Κι απλούστερα ακόμη: Πρέπει να μολύνει ο άνθρωπος το αίμα του με κακή τροφή, να εκφυλισθεί το σώμα του και ύστερα να αναπτυχθούν τα μικρόβια. Η αρρώστεια λοιπόν που εκδηλώνεται με πολλές μορφές και σε διάφορα μέρη του σώματος - γι'αυτό κι έχει και διάφορες ονομασίες - δεν είναι αποτέλεσμα των μικροβίων. Τουναντίον, η ασθένεια είναι φυσιολογική ενέργεια που αναπτύσσεται από τον ίδιο τον οργανισμό, για ν'απαλλαγεί από τις τοξίνες του. Και τούτο γιατί τα όργανα του σώματος δεν μπορούν να παραβιάσουν τους νόμους που τα διέπουν, όπως η γη δεν μπορεί να σταματήσει ή να ανατρέψει την τροχιά της. Στις κατώτερες φάσεις της αδυναμικής αρρώστειας, όπως και στα ανώτερα επίπεδα της δυναμικής υγείας, η δράσις τους είναι μία και αμετάβλητη.

Από την στιγμή της συλλήψεως ως τον θάνατο κάθε ζωντανό κύτταρο, ιστός και όργανο του σώματος αγωνίζεται συνεχώς και επειγόντως για τον ανώτατο βαθμό υγείας. Αν είμαστε καλά, η προσπάθεια αυτή θα συγκρατήσει και θα βελτιώσει την υγεία μας. Αν ο οργανισμός πάσχει, η προσπάθεια τείνει πάντοτε στην υπερπήδηση της καταστάσεως αυτής και στην ανάκτηση της υγείας.

Ο ρόλος των τρόπων ζωής

Το κατά πόσον θα μείνουμε υγιείς ή θ'αρρωστήσουμε εξαρτάται από την χρήση ή κατάχρηση των φυσικών στοιχείων ή από την χρήση ή κατάχρηση του σώματος κατ'άλλους τρόπους. Αν προμηθεύουμε το σώμα με καλή τροφή, καθαρό νερό και άφθονο αέρα, αν το εκθέτουμε συχνά στις ηλιακές ακτίνες, αν το ασκήσουμε καθημερινά, αν τηρούμε καθαριότητα, αν αναπαυόμαστε και κοιμόμαστε αρκετά, αν είμαστε εύθυμοι κι αποφεύγουμε την χρήση φαρμάκων, ορών κλπ. είναι αδύνατον να παρουσιασθεί αρρώστεια. Η καλή υγεία είναι αναπόφευκτη. Ο άνθρωπος τότε, με την καλή υγεία, μπορεί να τρώει, να πίνει και να αναπνέει εκατομμύρια από τα λεγόμενα μικρόβια και να μην τ'αντιλαμβάνεται καν. Το σώμα του καταστρέφει τα μικρόβια μόλις εισέλθουν. Θα ανακατεύεται με ασθενείς και δεν θα φοβάται να πάθει τίποτε. Είναι απρόσβλητος γιατί η ανοσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ανώτερος βαθμός υγείας που είναι προϊόν ορθής υγιεινής ζωής. Το αίμα του έχει μεγάλη ανθεκτικότητα κατά πάσης προσβολής γιατί είναι αλκαλικό, απηλλαγμένο από τοξική ύλη και τούτο είναι αποτέλεσμα της υγιεινής διατροφής.

Αν αντιθέτως παρατρώμε, ή τρώμε βλαβερή τροφή, ή αν τρεφόμαστε με κακούς συνδυασμούς τροφών, αν πίνουμε βρώμικο νερό κι αναπνέουμε ακάθαρτο αέρα, αν δεν λιαζόμαστε, αν δεν γυμναζόμαστε κάθε μέρα, αν δεν αναπαυόμαστε και δεν κοιμόμαστε αρκετά, αν δεν διατηρούμε καθαριότητα, αν στενοχωρούμαστε, ανησυχούμε κλπ., είναι αδύνατον να έχουμε καλή υγεία και η αρρώστεια είναι αναπόφευκτη. Ένας άνθρωπος που θα ζει έτσι, θ'αρρωστήσει χωρίς μικρόβια.

Τα φάρμακα και η υγεία

Ο καλύτερος τρόπος ν'αποφύγουμε την ασθένεια δεν είναι η ανακάλυψις καινούργιων φαρμάκων, ορών, εμβολίων και χειρουργικών μεθόδων, που πάντα βλάπτουν περισσότερο παρά ωφελούν, αν ποτέ πραγματικά ωφελούν, αλλά το δυνάμωμα του οργανισμού με τα φυσικά μέσα και την κανονική ζωή.

Η θεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι η επαναφορά της καλής χημικής καταστάσεως, της κανονικής οργανικής λειτουργίας και της καλής ενέργειας των νεύρων. Οι όροι της θεραπείας είναι οι όροι της υγείας - φυσική υγιεινή και απομάκρυνση των αιτιών της αρρώστειας. Τα φάρμακα, τα εμβόλια, οι οροί και οι εγχειρήσεις δεν εκπληρώνουν κανέναν όρο που απαιτείται για την ανάρρωση. Αντιθέτως, πάντα προσθέτουν στους όρους της κακής υγείας - αλλοιώνουν την χημική κατάσταση του σώματος, προκαλούν μεγαλύτερο εκνευρισμό και ελαττώνουν περισσότερο την οργανική δραστηριότητα. Πάντα παρατείνουν την αρρώστεια, όπου δεν εμποδίζουν την ανάρρωση.

Δεν υπάρχει θεραπευτική τέχνη. Η θεραπεία κάθε παθήσεως ή μάλλον κάθε φάσεως της ασθενείας συντελείται από τις σύμφυτες εσωτερικές δυνάμεις του οργανισμού που εργάζεται με τα υγιεινά στοιχεία. Ζείτε, λοιπόν, υγιεινά και μην φοβάστε τα μικρόβια.

Πηγή: Φυσική υγιεινή-Ηλία Πέτρου

No comments: